Η Τουρκία δεν θα ζητήσει τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στο Ιντλίμπ της Συρίας

Η Τουρκία δεν θα ζητήσει τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στο Ιντλίμπ της Συρίας

Το γεγονός πως η Τουρκία δεν προτίθεται να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στις συμπλοκές στην περιοχή του Ιντλίμπ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν συζητάμε για στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Ιντλίμπ αλλά οι επιθέσεις της Συριακής κυβέρνησης πρέπει να σταματήσουν» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, να ασκήσει πίεση στον επικεφαλής της Συριακής κυβέρνησης, Μπασάρ Άσαντ, ώστε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ.

Η Άγκυρα έχει κατηγορήσει τη Δαμασκό, πως παραβιάζει την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, η οποία αποτελεί και το τελευταίο οχυρό τζιχαντιστών. Ο Ερντογάν έχει απειλήσει πως θα εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο σε όλες τις περιοχές, αν η Δαμασκός επιτεθεί στον τουρκικό στρατό.

Η συριακή κυβέρνηση από την πλευρά της, έχει δηλώσει πως οι διάφορες ένοπλες ομάδες στην περιοχή του Ιντλίμπ, έχουν αγνοήσει την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και έχουν επανειλημμένως επιτεθεί στον στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν για αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής του Ιντλίμπ, με την πλήρη αποχώρηση εξτρεμιστικών ομάδων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.