ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιντλίμπ: Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο ΟΗΕ – «Ρωσία και Τουρκία να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση»

Ιντλίμπ: Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο ΟΗΕ – «Ρωσία και Τουρκία να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση»

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν, τόνισε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας την οξυμένη απειλή περαιτέρω κλιμάκωσης των ένοπλων συγκρούσεων στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία και κάλεσε τη Ρωσία και την Τουρκία να βοηθήσουν, από κοινού, προκειμένουν αποφευχθού τα χειρότερα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, η τουρκική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνομιλίες στη Μόσχα σχετικά με την κατάσταση στην Ιντλίμπ μετά τη σοβαρή κλιμάκωση που σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι συνομιλίες έληξαν χωρίς κάποια συμφωνία και η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένη από τις διαπραγματεύσεις, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέει πως η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη για δική της επιχείρηση στην Ιντλίμπ, η οποία θα μπορούσε να την ξεκινήσει «ανά πάσα στιγμή».

«Η Τουρκία και η Ρωσία, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εξεύρεση τρόπων για την αποκλιμάκωση της κατάστασης τώρα», δήλωσε ο Πέντερσεν και πρόσθεσε πως: «αντίθετα, οι δημόσιες δηλώσεις τόσο των συριακών όσο και άλλων διεθνών δυνάμεων υποδηλώνουν επικείμενο κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης».

Ο Πέντερσεν δήλωσε επίσης ότι οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στη βορειοδυτική Συρία, οι οποίες έχουν ήδη εκτοπίσει σχεδόν 900.000 πολίτες, πλησιάζουν τώρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η πόλη της Ιντλίμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι εμφανές το ενδεχόμενο περαιτέρω μαζικής μετακίνησης πληθυσμών όπως και η αύξηση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν πολύ μικρό χώρο», επεσήμανε ο ειδικός απεσταλμένος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.