ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συρία: Δύο εργαζόμενοι σε ΜΚΟ σκοτώθηκαν σε επίθεση – Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

Συρία: Δύο εργαζόμενοι σε ΜΚΟ σκοτώθηκαν σε επίθεση – Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

Δύο εργαζόμενοι της ΜΚΟ Oxfam σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, σε μια επίθεση εναντίον του οχήματός τους από μια ένοπλη οργάνωση, η οποία δεν έχει «αναγνωριστεί» προς το παρόν, έγινε γνωστό από την ανθρωπιστική οργάνωση, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που συνέβη στις 14.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Νάουα και αλ Γιαντούντα, ο Ουίσαμ Χάζιμ, ένα υπάλληλος ασφαλείας, και ο Άντελ αλ Χαλάμπι, οδηγός, έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε η Oxfam. Επιπλέον, τραυματίστηκε ένας εθελοντής της οργάνωσης.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον χαμό των δύο αξιοσέβαστων συναδέλφων μας που σκοτώθηκαν ενώ εργάζονταν για να προσφέρουν βοήθεια σε αμάχους, που έχουν εγκλωβιστεί στον συριακό πόλεμο» δήλωσε ο διευθυντής της Oxfam στη χώρα Μουτάζ Αντχάμ.

https://twitter.com/oxfamgbpress/status/1230156485960884225
«Η αγάπη και οι σκέψεις μας πηγαίνουν στις οικογένειές τους. Καταδικάζουμε αυτήν την επίθεση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» υπογράμμισε.

«Είναι απαραίτητο τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων να μπορούν να παράσχουν κρίσιμης σημασίας βοήθεια στους αμάχους χωρίς να βρίσκονται και οι ίδιοι στο στόχαστρο επιθέσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδρυθείσα στη Βρετανία το 1942, η Oxfam προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, περιλαμβανομένων πόσιμου νερού και ρούχων, σε 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία, τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.