ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Τράπεζες γνωρίζουν ότι θα χωρίσεις μετά από 1 χρόνο;

Οι Τράπεζες γνωρίζουν ότι θα χωρίσεις μετά από 1 χρόνο;

Καθώς η ζωή μας μπλέκεται περισσότερο στην ψηφιακή παιδική χαρά, αποκαλύπτουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό μας από ότι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάθε online αναζήτηση, αγορά, ποστάρισμα στο Facebook, κάθε Tweet δημιουργεί μια πλημμύρα δεδομένων που όταν οργανωθούν και κατηγοριοποιηθούν και αναλυθούν, αποκαλύπτουν τις τάσεις και τις συνήθειες τόσο τις δικές μας όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Στο νέο του βιβλίο The Human Face of Big Data, ο συγγραφέας και φωτογράφος Rick Smolan και η συνεργάτης του Jennifer Erwitt, χρησιμοποιούν εικόνες, δοκίμια και εντυπωσιακά στοιχεία για να παρουσιάσουν την άνευ προηγουμένου παραγωγή πληροφοριών μας

Σχόλιο ID-ont: Εξαιρετικό ρεπορτάζ του Bill Weir από το ABC News και το Yahoo News για το πως “αξιοποιούνται” τα BIG DATA (Μεγάλων Δεδομένα ή Υπερ Δεδομένα) δηλ. τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που αφήνουμε στο διαδίκτυο και σε ιδιωτικά δίκτυα, από πάσης φύσεως κρυφούς και φανερούς “αξιοποιητές”.

Το εμφανές και προφανές είναι το οικονομικό κέρδος. Πολλοί όμως θεωρούν ότι μέσω της καταγραφής, της ανάλυσης και της επεξεργασίας τους, τελικός σκοπός είναι η κατανόηση της συμπεριφοράς μας προκειμένου να σχεδιαστούν οι κατάλληλες μέθοδοι και τεχνικές χειραγώγησης των μαζών.

    

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.