Επιθέσεις στη Γερμανία: Αυτός είναι o δράστης με τους παρανοϊκούς ισχυρισμούς (φωτο)

Επιθέσεις στη Γερμανία: Αυτός είναι o δράστης με τους παρανοϊκούς ισχυρισμούς (φωτο)

Λίγες μέρες πριν τις δύο φονικές επιθέσεις στη Γερμανία, σε μπαρ της πόλης Χάναου κοντά στη Φρανκφούρτη ο φερόμενος ως δράστης είχε ανεβάσει σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, που επικαλείται η Welt ένα βίντεο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς στο Youtube.

Στο βίντεο αυτό ο Γερμανός Τομπίας Ρ. , που βρέθηκε νεκρός μαζί με ένα ακόμη άτομο στο σπίτι του μετά το μακελειό – μιλά σε άπταιστα Αγγλικά στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς». Το βίντεο που κυκλοφορούσε μέχρι το πρωί στο Διαδύκτυο, βιντεοσκοπήθηκε σε διαμέρισμα και αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube.

O εικονιζόμενος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν στις ΗΠΑ μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου βασανίζονται και σκοτώνονται παιδιά και λατρεύεται ο σατανάς. Κάλεσε δε τους Αμερικανούς πολίτες «να ξυπνήσουν» και «να πολεμήσουν τώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Το κίνητρο των επιθέσεων του δράστη δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε δεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του. Στο κείμενο, σύμφωνα με την ίδια πάντα γερμανική εφημερίδα, ο δράστης φέρεται να γράφει ότι πολίτες συγκεκριμένων λαών πρέπει να εξολοθρευτούν, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η απέλασή τους από τη Γερμανία. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε άδεια κυνηγιού. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, αναφέρει το Spiegel.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.