Ρώμη: Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της εισαγγελέως – «Στην πόλη εκδίδoνται παιδιά ακόμη και 10 ετών!»

Ρώμη: Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της εισαγγελέως – «Στην πόλη εκδίδoνται παιδιά ακόμη και 10 ετών!»

Φρίκη και οργή προκαλούν τα όσα καταγγέλλει η Ιταλίδα εισαγγελέας Μαρία Μοντελεόνε. Η ίδια δήλωσε πως «στη Ρώμη εκδίδoνται παιδιά 14, 13, ακόμη και 10 ετών»!,

Η Μοντελεόνε, είναι επικεφαλής της ειδικής δικαστικής ομάδας αρμόδιας για την προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων.

«Η εκπόρνεuση των ανηλίκων είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα της κοινωνίας μας και τα θύματα είναι τόσο μικρά αγόρια όσο και μικρά κορίτσια», συμπλήρωσε η εισαγγελέας, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι τα περασμένα χρόνια οι διώξεις κατά των παιδeραστών και των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τα ανήλικα σημείωσαν μεγάλη αύξηση. Μόνο το 2019, αυξήθηκαν κατά 12,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με έμφαση και στην σεξoυαλική αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «πραγματικό κοινωνικό συναγερμό» και για την επείγουσα ανάγκη λήψης νέων, αυστηρότερων μέτρων, με στόχο την πιο αποτελεσματική πρόληψη και πάταξη αυτού του φαινομένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια από τις σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις, στις οποίες γίνεται αναφορά, είναι η πραγματοποίηση περισσότερων ελέγχων στην περιοχή του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Ρώμης, του Τέρμινι, στην οποία μεταφέρονται πολλά ανήλικα και εξαναγκάζονται να εκπoρνευθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.