ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατηγορούν τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Γεωργία

Κατηγορούν τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Γεωργία

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας, Βλαντίμιρ Κονσταντινίντι η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η χώρα του σχεδιάστηκε από Ρώσους.

«Οι έρευνες που έγιναν από τις αρχές της Γεωργίας, μαζί με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους εταίρους μας, έδειξαν ότι αυτή η ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση σχεδιάστηκε από την Κύρια Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι «στις 28 Οκτωβρίου του 2019 στην Γεωργία πραγματοποιήθηκε μια ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση στις ιστοσελίδες της προεδρίας, του δικαστικού συστήματος, διαφόρων δημαρχείων, κρατικών και εμπορικών επιχειρήσεων και ΜΜΕ, σε σέρβερς και διάφορα συστήματα διεύθυνσης». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πάντως δεν ανταποκρίθηκε σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

Η Βρετανία στο πλευρό της Γεωργίας

Το Βρετανικό Κέντρο Ασφαλείας κατά των κυβερνοεπιθέσεων, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας, επιρρίπτει την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις αυτές του περασμένου Οκτωβρίου κατά της Γεωργίας στην ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU).

«Η επικίνδυνη και επαίσχυντη εκστρατεία των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Γεωργίας, ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου έθνους, είναι παντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και πρόσθεσε: «Η ρωσική κυβέρνηση έχει μια σαφή επιλογή: ή να συνεχίσει την επιθετική αυτή συμπεριφορά εναντίον άλλων χωρών, ή να γίνει ένας υπεύθυνος εταίρος που σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Οι ΗΠΑ επέκριναν επίσης την Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν επίσης, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, την Ρωσία γι αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την Ρωσία να σταματήσει την συμπεριφορά αυτή έναντι της Γεωργίας και οπουδήποτε αλλού» δήλωσε ο Πομπέο, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνδράμουν την Γεωργία ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει παρόμοιες επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.