Μάικ Πομπέο: Στο τέλος του μήνα η υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ-Ταλιμπάν

Μάικ Πομπέο: Στο τέλος του μήνα η υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ-Ταλιμπάν

«Μια συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Αφγανών Ταλιμπάν αναμένεται να υπογραφεί στις 29 Φεβρουαρίου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση και οι Ταλιμπάν βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για μια πολιτική διευθέτηση της διένεξης στο Αφγανιστάν και για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Επταήμερη παύση των εχθροπραξιών

Νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο Reuters ανέφερε, επικαλούμενο Αφγανό αξιωματούχο, ότι οι Ταλιμπάν και οι Αφγανικές δυνάμεις συμφώνησαν να μειώσουν τις βιαιοπραγίες στο Αφγανιστάν για επτά ημέρες από τα μεσάνυχτα.

Οι Ταλιμπάν έχουν εξεγερθεί κατά της αφγανικής κυβέρνησης από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 2018, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ταλιμπάν προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία που θα εξασφαλίσει την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν σε αντάλλαγμα για την εγγύηση των Ταλιμπαν ότι η χώρα δεν θα καταστεί ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.