ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε το ενδεχόμενο ανάπτυξης νέων πυρηνικών πυραύλων, χαμηλής απόδοσης, σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Την πρόθεσή της να μην αναπτύξει νέους πυρηνικούς πυραύλους – χαμηλής απόδοσης – σε ευρωπαϊκό έδαφος, εξέφρασε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε πρόθεση να αναπτύξουμε ένα νέο χαμηλής απόδοσης σύστημα στην Ευρώπη. Η απάντησή μας στη ρωσική παραβίαση θα είναι συμβατική» διαμήνυσε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θα απαντήσουμε με συμβατικούς πυραύλους Κρουζ, καθώς και με συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι θα διαθέτουν εύρος δράσης εντός των ορίων της Συνθήκης INF (σ.σ. Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς)».

Η Συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 και απαγόρευε την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρουζ με εύρος από 310 έως 3.417 μίλια, τερματίστηκε στις 2 Αυγούστου του 2019, μετά την επίσημη αναστολή των υποχρεώσεών της από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα, αβέβαιο παραμένει και το μέλλον της Συνθήκης «New START», η οποία είναι η τελευταία συνθήκη οπλικού ελέγχου που βρίσκεται σε ισχύ.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπρέιν, έχει ανακοινώσει ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον θα ξεκινήσουν λίαν συντόμως τις διαπραγματεύσεις για το σχετικό ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.