ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μυστική περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου με θέμα την Τουρκία

Μυστική περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου με θέμα την Τουρκία

Περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής πραγματοποίησε σύμφωνα με πληροφορίες αραβικών ΜΜΕ ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου Αμπάς Κάμελ.

Ο Κάμελ πραγματοποίησε την περιοδεία προκειμένου να προτείνει τις χώρες της περιοχής την ανταλλαγή πληροφοριών, αναφορικά με τσα σχέδια της Τουρκίας και την ανεξέλεγκτη, όπως κινδυνεύει να εξελιχθεί, στάση της σε Συρία, Λιβύη και Μεσόγειο.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος έχει διατελέσει και διευθυντής στο γραφείο του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι ενώ από το 2018, είναι επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών.

Η περιοδεία του Κάμελ, που περιλάμβανε τις Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Ιορδανία είχε ως στόχο να καταδείξει και να αποκαλύψει στους συνομιλητές του τις επικίνδυνες τουρκικές ενέργειες όχι μόνο στη Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική αλλά μέχρι το Κατάρ και το Κέρας της Αφρικής.

Η απόπειρα του Ρ.Τ.Ερντογάν να παρουσιάσει τη χώρα του, ως τοπική υπερδύναμη και ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου, έχει θορυβήσει όλες τις χώρες της περιοχής, οι οποίες δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τις νεοοθωμανικές βλέψεις της Άγκυρας.

Ο αρχηγός των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών παρουσίασε επίσης τα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας η οποία θέλει να αυξήσει και άλλο την επιρροή της στη Μέση Ανατολή και να ενισχύσει την διαπραγματευτική της ικανότητα.

Έτσι σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αραβικών ΜΜΕ ο Κάμελ φέρεται να συμφώνησε με τις τρεις προαναφερθείσες χώρες την δημιουργία ενός κοινού κέντρου πληροφοριών, το οποίο θα συγκεντρώνει όλα τα νέα δεδομένα για τις τουρκικές κινήσεις και στη συνέχεια θα στέλνει μια κοινή αναφορά, στους ηγέτες των τεσσάρων χωρών έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμούς κινήσεων απέναντι στους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.