ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου για το Ιράν

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου για το Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησής συνασπισμού θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές.

“Παρά τις δυσκολίες, έχω την πρόθεση να σχηματίσω μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες, και το πρώτο πράγμα που η νέα μου κυβέρνηση θα έχει το προνόμιο να κάνει είναι να υποδεχτεί θερμά τον Πρόεδρο Ομπάμα στο Ισραήλ”, δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε μέσω δορυφόρου από το Ισραήλ, προς τους συμμετέχοντες στο ετήσιο συνέδριο του κυριότερου φιλοϊσραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες, του AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, μεταξύ της 20ής και της 22ας Μαρτίου. Η επίσκεψη θα σηματοδοτήσει την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ, ως πρόεδρος.

“Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθεί έδαφος συνεννόησης μεταξύ δύο κομμάτων απ’ ό,τι μεταξύ 10 κομμάτων”, δήλωσε αστειευόμενος, ενώ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συγκρούονται για τον προϋπολογισμό στην Ουάσιγκτον: “Αν μπορώ να σας δώσω μια δωρεάν συμβουλή: αυτή είναι μην υιοθετήσετε το ισραηλινό σύστημα διακυβέρνησης”.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θα γίνει με το κεντρώο κόμμα Yesh Atid και το εθνικιστικό θρησκευτικό κόμμα Εβραϊκή Εστία, ενώ αποκλείονται τα υπερορθόδοξα κόμματα.

Ο Νετανιάχου που στις 2 Φεβρουαρίου έλαβε επίσημα την εντολή από τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 22ης Ιανουαρίου, όπου το ψηφοδέλτιο του πέτυχε μια πολύ οριακή νίκη, εξασφάλισε το Σάββατο μια επιπλέον διορία 14 ημερών για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, εκτίμησε ότι η Τεχεράνη δεν είχε φτάσει ακόμα στη “κόκκινη γραμμή” για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά “παίρνει θέση για να την υπερβεί πολύ γρήγορα όταν θα αποφασίσει να το κάνει”.

“Το Ιράν εμπλουτίζει όλο και περισσότερο ουράνιο, εγκαθιστά όλο και πιο γρήγορους φυγοκεντρωτές” και “προσπαθεί να κερδίσει χρόνο” στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις. “Η διπλωματία δεν έχει λειτουργήσει», εκτίμησε, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη έχει επιλέξει να συνεχίσει με οποιοδήποτε κόστος το στρατιωτικό πυρηνικό της πρόγραμμα, παρά τις οικονομικές κυρώσεις.

“Τα λόγια μόνο δεν θα σταματήσουν το Ιράν. Οι κυρώσεις από μόνες τους δεν θα σταματήσουν το Ιράν. Οι κυρώσεις πρέπει να συνδυαστούν με μια σαφή και αξιόπιστη στρατιωτική απειλή”, τόνισε τέλος ο Νετανιάχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.