ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τ. Σμόλετ: Σκηνοθέτησε ρατσιστική επίθεση – Κατηγορείται για ψευδομαρτυρία – Δηλώνει αθώος

Τ. Σμόλετ: Σκηνοθέτησε ρατσιστική επίθεση – Κατηγορείται για ψευδομαρτυρία – Δηλώνει αθώος

O ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε επίθεση εναντίων του, όπως είχε ισχυριστεί ένας από τους άνδρες που του επιτέθηκε ήταν λευκός, κάνοντας την επίθεση εναντίων του «ομοφοβική» και με ρατσιστικά κίνητρα, όμως η αστυνομία… δεν πείστηκε απ’ αυτό και τον κατηγορεί για ψευδομαρτυρία. Στις νέες κατηγορίες δήλωσε αθώος.

Ο Αφροαμερικανός πρώην ηθοποιός της δραματικής σειράς του Fox «Empire», που έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, υποστήριζε ότι την 29η Ιανουαρίου 2019 δύο μασκοφόροι του επιτέθηκαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, του φώναξαν ρατσιστικά και ομοφοβικά συνθήματα, τον περιέλουσαν με χλωρίνη, τον ξυλοκόπησαν και του πέρασαν μια θηλιά στον λαιμό.

Ο Τζάσι Σμόλετ σκηνοθέτησε την «ομοφοβική επίθεση» εναντίον του

Ισχυριζόταν ότι μπόρεσε μόνο να διακρίνει ότι ο ένας από τους δύο ήταν λευκός, επειδή έβλεπε το δέρμα γύρω από τα μάτια του. Η αστυνομία του Σικάγο ωστόσο δεν πείστηκε από την καταγγελία.

Αντιθέτως, τον κατηγόρησε ότι επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την καριέρα του προσέλαβε ο ίδιος τους δύο άνδρες –και οι δύο είναι Αφροαμερικανοί– για να του επιτεθούν και τους πλήρωσε με 3.500 δολάρια. Πρόκειται για δύο αδελφούς, ο ένας εκ των οποίων είχε εργαστεί παλαιότερα για τη σειρά Empire.

Ο Τζάσι Σμόλετ «κόπηκε» από τη σειρά Empire

Μετά τη σύλληψή του, ο χαρακτήρας του, κόπηκε στα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς. Ωστόσο, όλες οι κατηγορίες σε βάρος του Τζάσι Σμόλετ αποσύρθηκαν πέρσι τον Μάρτιο. Σήμερα, η δικηγόρος του, η Τίνα Γκλάντιαν, σε αναφορά της προς το δικαστήριο της κομητείας Κουκ επικαλείται την αθωότητα του πελάτη της ως προς και τις έξι κατηγορίες για διατάραξης της τάξης, οι οποίες του απαγγέλθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νέες κατηγορίες προέκυψαν έπειτα από πέντε μήνες ερευνών από ειδικό εισαγγελέα διορισμένο από δικαστήριο, ο οποίος ακύρωσε την απόφαση του γραφείου του εισαγγελέα της πολιτείας να θέσει την αρχική υπόθεση στο αρχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.