ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Ξέσπασε» η μητέρα του Βίνικ για τις βάρβαρες συνθήκες κράτησης του γιου της

«Ξέσπασε» η μητέρα του Βίνικ για τις βάρβαρες συνθήκες κράτησης του γιου της

Η Βέρα Βίνικ, η μητέρα του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, που εκδόθηκε από την Ελλάδα στη Γαλλία τον περασμένο μήνα, διαμαρτυρήθηκε για τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή που κρατείται ο γιος της στο Παρίσι, δήλωσε την Πέμπτη η Ρωσίδα επίτροπος, Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

«Χθες, συναντήθηκα με τη μητέρα του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε φυλακή στο Παρίσι. Μου είπε τρομερά πράγματα για τις συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή. Κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, η κ. Βίνικ έμεινε με τα εσώρουχα και στη συνέχεια την έντυσαν με ένα πουκάμισο από αυτά που φοράνε στη φυλακή», δήλωσε η Ρωσίδα επίτροπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κ. Μοσκάλκοβα πρόσθεσε ακόμη πως όλη η διαδικασία ήταν ταπεινωτική και πως ο χώρος που προβλεπόταν για το επισκεπτήριο ήταν ενός τετραγωνικού μέτρου.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές μέρες, η μητέρα του Αλεξάντερ Βίνικ, ζήτησε από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, να διασφαλίσει την αμερόληπτη εξέταση της υπόθεσης του γιου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σας ζητώ να εγγυηθείτε ότι θα διατηρήσει το δικαίωμα σε αμερόληπτη και αντικειμενική εξέταση, ίση με αυτήν των Ευρωπαίων πολιτών, την οποία αυτή τη στιγμή το παιδί μου στερείται», είχε δηλώσει η Βέρα Βίνικ σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, απευθυνόμενη στον Γάλλο Πρόεδρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.