Ερντογάν σε Πούτιν: «Ο Άσαντ ευθύνεται για τη συγκέντρωση προσφύγων στα σύνορα μας»

Ερντογάν σε Πούτιν: «Ο Άσαντ ευθύνεται για τη συγκέντρωση προσφύγων στα σύνορα μας»

Η κατάσταση στο Ιντλίμπ είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τις συμφωνίες περί εκεχειρίας να παραβιάζονται καθημερινά. Μετά τον χθεσινό «πάγο» που έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην προσδοκία που είχε εκφράσει ο Ρ.Τ. Ερντογάν, τελικά οι δυο άντρες συνομίλησαν σήμερα Παρασκευή.

Την τηλεφωνική συνομιλία έκανε γνωστή ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ρωσικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σύμφωνα με τον οποίο Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν πως πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό, για να συζητήσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ακόμη, ο Ερντογάν ανέφερε στον Πούτιν πως «η στάση του συριακού καθεστώτος είναι η κύρια υπεύθυνη για το γεγονός πως εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται στα τουρκικά σύνορα. Το αίμα που έχουν χύσει οι στρατιώτες μας, αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας για εμάς».

Εγγυήσεις για την ασφάλεια αντιπροσωπειών και πολιτών στην Τουρκία θέλουν οι Ρώσοι

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ελπίζουν ότι οι τουρκικές αρχές θα λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια των ρωσικών αντιπροσωπειών και των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι ο Πούτιν και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επεσήμαναν ότι η Ρωσία έπραξε ό,τι είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των Τούρκων στρατιωτικών στα τουρκικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πεσκόφ είπε ότι «έγινε λεπτομερής διάλογος για την κατάσταση γύρω από την συριακή Ιντλίμπ, εκφράσθηκε η μέγιστη ανησυχία σε σχέση με την αισθητή κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή αυτή της Συρίας, την οποία προκάλεσαν οι τρομοκρατικές ομάδες και οι οποίες ενέτειναν τις επιθετικές τους ενέργειες κατά του συριακού στρατού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.