ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γερμανία: Εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στη Συρία – Δήλωσε άγνοια για τις ροές αλλοδαπών

Γερμανία: Εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στη Συρία – Δήλωσε άγνοια για τις ροές αλλοδαπών

Τη «μεγάλη ανησυχία» του για τη στρατιωτική κλιμάκωση στη βορειοδυτική Συρία εξέφρασε το Βερολίνο και καταδίκασε την επίθεση εναντίον τουρκικών θέσεων. Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε για μια ακόμη φορά πολιτικές συνομιλίες προκειμένου να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό κατάπαυση του πυρός, ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν έχει πράγματι δοθεί τουρκική εντολή να μην εμποδιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

«Βλέπουμε με μεγάλη ανησυχία τη στρατιωτική κλιμάκωση στη βορειοδυτική Συρία, ιδιαίτερα στο Ιντλίμπ και καταδικάζουμε την επίθεση σε τουρκικές θέσεις που οδήγησε στον θάνατο περισσότερων από 30 Τούρκων στρατιωτών και σε μεγάλο αριθμό τραυματιών. Αυτή η κορύφωση της κατάστασης καθιστά σαφές με δραματικό τρόπο το πόσο επειγόντως πρέπει να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός για την περιοχή του Ιντλίμπ. Είναι αναγκαίο να διεξαχθούν σύντομα πολιτικές συνομιλίες για αυτό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και υπενθύμισε ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησαν την περασμένη εβδομάδα τόσο με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τετραμερής συνάντηση για το θέμα. «Μια τέτοια συνάντηση εξαρτάται από τη Ρωσία, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διευκρίνισε ότι η πρόταση εξακολουθεί να ισχύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των ροών αλλοδαπών από τη Συρία, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Στιβ Άλτερ εξήγησε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει την κατάσταση από δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ενώ δεν διαθέτει κάποια επίσημη πληροφορία ή δήλωση από την τουρκική πλευρά. «Βρισκόμαστε βεβαίως σε στενή επαφή με όλους τους συνομιλητές μας και στην Τουρκία και παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης και για αυτό είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συγκεκριμένα συμπεράσματα» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.