ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Έκλεισε η μεθοριακή γέφυρα με το Μεξικό που αποτελούσε πέρασμα για παράνομους μετανάστες

ΗΠΑ: Έκλεισε η μεθοριακή γέφυρα με το Μεξικό που αποτελούσε πέρασμα για παράνομους μετανάστες

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως «σφράγισαν» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, την γέφυρα που συνδέει τη μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουάρες με το Ελ Πάσο στο Τέξας αφού εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, κυρίως Κουβανικής καταγωγής, προσπάθησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ όταν έγινε γνωστή η απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που ανέστειλε βασικό πυλώνα της μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ομοσπονδιακό εφετείο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε την αναστολή της επαναπροώθησης στο Μεξικό των αιτούντων άσυλο στις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσής τους.

Το σχέδιο «Παραμείνετε στο Μεξικό» ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και τέθηκε σε εφαρμογή έναν μήνα αργότερα παρά τις επικρίσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Η πολιτική αυτή, η επίσημη ονομασία της οποίας είναι «Πρωτόκολλο προστασίας των μεταναστών», ισχύει για όλους τους αιτούντες άσυλο που έχουν περάσει στις ΗΠΑ μέσω Μεξικού, αλλά όχι για τους ίδιους τους Μεξικανούς.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πολλοί μετανάστες στη μεξικανική πλευρά των συνόρων άρχισαν να κατευθύνονται προς τη γέφυρα.

Η υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP) επιβεβαίωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι έχει κλείσει τη γέφυρα Πάσο Ντελ Νόρτε προκειμένου να εμποδίσει μετανάστες να εισέλθουν παράτυπα στις ΗΠΑ, ενώ άλλες πύλες εισόδου παραμένουν ανοικτές.

Αργότερα χθες η κυβέρνηση Τραμπ ανέφερε σε έκτακτη προσφυγή της στο δικαστήριο ότι τουλάχιστον 25. 000 παράτυποι μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν στο Μεξικό βάσει του προγράμματος παραμένουν στη χώρα εκείνη και ότι η αναστολή του προγράμματος «ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες εισροές στα νότια σύνορα».

Τελικά το εφετείο αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής του προκειμένου η αμερικανική κυβέρνηση να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να εξετάσει την υπόθεση.

«Έχει έρθει η ώρα όλοι να αρχίσετε να πηγαίνετε σπίτι, κανείς δεν θα περάσει απόψε», δήλωσε ο Ενρίκε Βαλενσουέλα επικεφαλής του συμβουλίου της πολιτείας Τσιουάουα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αναστολή της πολιτικής ανεστάλη», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.