Η Άγκυρα αρνείται τις καταγγελίες του ρωσικού στρατού: «Καμία παραβίαση κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ»

Η Άγκυρα αρνείται τις καταγγελίες του ρωσικού στρατού: «Καμία παραβίαση κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε το Σάββατο ότι η ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τις κοινές περιπολίες στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης στην Ιντλίμπ της Συρίας.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη στη Μόσχα, αρχίζοντας από τις 15 Μαρτίου, θα ξεκινήσουμε κοινή επιτήρηση στην Ιντλίμπ και αρχίσαμε να συζητάμε για τις συνθήκες για τη δημιουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας κατά μήκος της εθνικής οδού Μ4, γι’ αυτό την επόμενη εβδομάδα η ρωσική αντιπροσωπεία θα έρθει στην Άγκυρα», τόνισε ο Ακάρ, όπως ανέφερε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV.

Ο ρωσικός στρατός κατέγραψε έξι παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Ιντλίμπ

Άγκυρα: «Καμία παραβίαση κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ»

«Η Τουρκία δεν έχει καταγράψει παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη απαγόρευσης της κλιμάκωσης της Ιντλίμπ μετά την έναρξη ισχύος της νέας εκεχειρίας την Παρασκευή», ανέφερε επίσης ο Ακάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ, δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις παραβίασής τους μέχρι τώρα. Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και σε περίπτωση επιθέσεων στα παρατηρητήριά μας θα απαντήσουμε αμέσως», ξεκαθάρισε ο Ακάρ σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.