ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνεχίζεται για 4η συνεχή μέρα οι συγκρούσεις στο Πορτ Σάιντ

Συνεχίζεται για 4η συνεχή μέρα οι συγκρούσεις στο Πορτ Σάιντ

Και σήμερα —για τέταρτη συνεχή ημέρα— σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Πορτ Σαΐντ, ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που ζητούν την αποφυλάκιση των συλληφθέντων, εν αναμονή της απόφασης στη δίκη για την αιματηρή κατάληξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, γεγονός που είχε συγκλονίσει την πόλη στη Βόρειο Αίγυπτο.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, μετέδωσε απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ ελικόπτερα έκαναν συνεχώς υπέρπτηση στα σημεία όπου σημειώνονταν επεισόδια, έξω από κυβερνητικά κτίρια.

Στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν να χωρίσουν τους αστυνομικούς και διαδηλωτές και σε μία περίπτωση ένας οπλίτης με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα χρειάσθηκε να απομακρυνθεί με ασθενοφόρο, ανέφεραν εξάλλου αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Βροντοχτυπήστε τα πόδια, πυροβολήστε, (αλλά) το Πορτ Σαΐντ είναι ελεύθερο», φώναζαν οι εκατοντάδες διαδηλωτές. «Ο λαός θέλει να ανατρέψει το καθεστώς».

Η ένταση δεν έχει κοπάσει ακόμη στο Πορτ Σάιντ μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 ανθρώπων τον Ιανουάριο. Στην πλειονότητά τους οι καταδικασθέντες είναι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο πλέον των 70 ανθρώπων μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα εναντίον ομάδας του Καΐρου, πέρυσι.

Η έκρυθμη κατάσταση αναζωπυρώθηκε την Κυριακή μετά την ανακοίνωση για μεταφορά άλλων 36 κρατουμένων από το Πορτ Σάιντ στο Κάιρο, καθώς πρέπει να παρουσιασθούν για τη δεύτερη φάση της δίκης στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Έξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, είχαν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής κι ένα κτίριο των δυνάμεων ασφαλείας πυρπολήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.