Κίνα: Κατέρρευσε κτίριο που ήταν γεμάτο ασθενείς κορωνοϊού σε καραντίνα – Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Κίνα: Κατέρρευσε κτίριο που ήταν γεμάτο ασθενείς κορωνοϊού σε καραντίνα – Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Ξενοδοχείο που λειτουργούσε ως χώρος καραντίνας για τον κορωνοϊό κατέρρευσε στην Κίνα με αποτέλεσμα να είναι δεκάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Πενταώροφο ξενοδοχείο με 80 δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως χώρος καραντίνας για ύποπτα κρούσμα κορονοϊού κατέρρευσε στην Κίνα. Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι, συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, με τα σωστικά συνεργεία να φορούν μάσκες!

Το ξενοδοχείο κατέρρευσε στην νοτιοανατολική κινεζική πόλη Κουαντζού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 7:30 μμ τοπική ώρα και μέχρι τις 21:00 23 άτομα είχαν διασωθεί, είπαν οι αρχές.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια της κατάρρευσης.

Κατάρρευση πριν λήξει η καραντίνα

Κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, επρόκειτο να φύγουν από το ξενοδοχείο – καραντίνα.

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, την επαρχία επίκεντρο του κοροναϊού.

Όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. “Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους”, πρόσθεσε. “Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό ήταν 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.