ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: Δικάζεται μητέρα που φορούσε στον γιο της μπλούζα με στάμπα «Τζιχάντ 9/11»

Γαλλία: Δικάζεται μητέρα που φορούσε στον γιο της μπλούζα με στάμπα «Τζιχάντ 9/11»

Μια μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο διότι φορούσε στο τρίχρονο γιο της, μπλούζα με την αποτύπωση «Τζιχάντ 9/11» αναφέρει το AFP.

Στη Γαλλία μια 35χρονη μητέρα και ο 29χρονος αδελφός της, εμφανίστηκαν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο της πόλης Αβινιόν, στο νότιο τμήμα της χώρας, εξ αιτίας μιας μπλούζας που φορούσε ο μικρός γιος της γυναίκας.

Η Μπουσχρά Μπακούρ έστειλε το γιο της που ονομάζεται Τζιχάντ, στο σχολείο, φορώντας του ένα T-shirt με την αποτύπωση «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου» και την επίσης στάμπα «είμαι μια βόμβα».

Η 35χρονη μητέρα και ο 29χρονμος αδελφός της Ζεγιάντ, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να απολογηθούν στις κατηγορίες για υποκίνηση τρομοκρατικών ιδεών, καθώς όλα παραπέμπουν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο τρίχρονος γιος της γυναίκας είπε ότι τη μπλούζα του την έκανε δώρο ο θείος του, διότι γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Μιλώντας έξω από το δικαστήριο η μητέρα είπε ότι τον έντυσε με το T-shirt για να τον κάνει (Τζιχάντ) ευτυχισμένό.«Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Για μένα αυτό είναι το όνομα του και γεννήθηκε αυτή την ημερομηνία».

Ο δικηγόρος τους είπε στο δικαστήριο ότι το «Τζιχάντ, είναι ένα κοινό όνομα στη Μέση Ανατολή, το οποίο μεταφράζεται κατά μεγάλο βαθμό σε «άγια ζωή», αλλά χρησιμοποιείται από τους φονταμενταλιστές για να περιγράψει τον «ιερό πόλεμο», και επομένως έχει παρερμηνευθεί.

Οι δικαστικές αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις, κατηγορώντας τα δύο αδέλφια ότι χρησιμοποιούν το παιδί με σκοπό την «υποκίνηση τρομοκρατικής πράξης». Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με μέγιστη ποινή πέντε ετών έκαστος και πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν καταδικαστούν. Η απόφαση αναμένεται στις 10 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.