ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συγκρούσεις στη συνοικία Μπάμπα Αμρ στη κεντρική Συρία

Συγκρούσεις στη συνοικία Μπάμπα Αμρ στη κεντρική Συρία

  Στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία διεξάγονται σήμερα σφοδρές συγκρούσεις, ένα χρόνο μετά την ανακατάληψη από το στρατό του πρώην προπυργίου των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  “Τα ξημερώματα, οι αντάρτες εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στην Μπάμπα Αμρ και τώρα βρίσκονται σ΄ ολόκληρη τη συνοικία”, δήλωσε ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

  Η Χομς, πόλη σύμβολο της αντίστασης, είχε βομβαρδιστεί ανελέητα επί ένα μήνα και πλέον το 2012 πριν ανακαταληφθεί, την 1η Μαρτίου του ιδίου έτους από τα στρατεύματα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ.

  Ένδειξη της σημασίας της συνοικίας είναι ότι ο Άσαντ πήγε ο ίδιος εκεί στις 27 Μαρτίου για να ανακοινώσει ότι η συνοικία επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς της ζωής.

 Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι βομβαρδισμοί είχαν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην Μπάμπα Αμρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.