ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επτά παιδιά νεκρά από πυρκαγιά στη Γερμανία

Επτά παιδιά νεκρά από πυρκαγιά στη Γερμανία

7 παιδιά έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι που έμεναν στη νοτιοδυτική Γερμανία. Η αιτία της φονικής πυρκαγιάς δεν έχει εντοπιστεί.

Πιθανολογείται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον φούρνο στο εργαστήριο δερμάτων στον πρώτο όροφο του κτηρίου, στην πόλη Μπάκνανγκ κοντά στην Στουτγάρδη. Από την έως τώρα πορεία της προανάκρισης, πάντως, έχει αποκλειστεί μια εγκληματική ενέργεια με κίνητρα ρατσιστικά.

Αρχικώς, αιωρείτο μια σχετική υποψία επειδή στο ισόγειο του κτηρίου φιλοξενείται τουρκικό πολιτιστικό σωματείο, με αποστολή του την διεύρυνση των σχέσεων με την Γερμανία.

Παρεμβαίνοντας η πυροσβεστική κατάφερε από έναν εξώστη να απεγκλωβίσει με την σκάλα τρεις ακόμα ενοίκους του ιδίου διαμερίσματος (γιαγιά, θείος, ένα κορίτσι).

Οι ζωές τους, παρά τις πυκνές αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν επί ώρα, δεν διατρέχει κίνδυνο αναφέρουν τα τοπικά μμε.

Ο πατέρας ήταν απών την ώρα του δράματος. Το μικρότερο από τα θανόντα παιδιά είχε, μόλις, κλείσει τους έξι μήνες. Ο εντοπισμός από τις γερμανικές αρχές τον Νοέμβριο προ δύο ετών τριών νεο-ναζί, που είναι ύποπτοι για την δολοφονία εννέα μεταναστών ( οι οκτώ τουρκικής καταγωγής) τα έτη από το 2000 έως και το 2006, έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους στην τουρκική κοινότητα των τριών εκατομμυρίων στο γερμανικό έδαφος.

Οι τρεις νεοναζί είχαν συστήσει την “Εθνικοσοσιαλιστική μυστική οργάνωση”. Η δίκη τους πρόκειται να ξεκινήσει στο μέσον Απριλίου φέτος, στο Μόναχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.