ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο κορωνοϊος επηρεάζει κύρια προγράμματα της αεροπορίας των ΗΠΑ

Ο κορωνοϊος επηρεάζει κύρια προγράμματα της αεροπορίας των ΗΠΑ

Οι απαιτήσεις και τα νέα βάρη που έχει επιφέρει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία, δεν έχει αφήσει ανεπιρέαστη και αυτή των ΗΠΑ.

Ως αποτέλεσμα τρέχοντα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την αεροπορία των ΗΠΑ, η Boeing ανακοίνωσε την διακοπή της παραγωγής των ιπτάμενων τάνκερ KC-46 για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Παρόμοιες καθυστερήσεις αντιμετωπίζει και το πρόγραμμα σχεδίασης, ανάπτυξης και εξοπλισμού με σειρά από κάμερες και αισθητήρες των συγκεκριμένων αεροσκαφών, γνωστό ως Remote Vision System, με την πιθανή υπογραφή της σχετικής συμφωνίας να είναι αδύνατον να γίνει μέσα στον μήνα.

Η ίδια κατάσταση μπορεί να εν τέλει να ισχύσει και για άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια αυτήν την στιγμή, όπως το σύστημα επικοινωνιών ‘debiceONE’ που αποτελεί μέρος του Advance Battle Management system.

Αν και κύρια προγράμματα όπως η αντικατάσταση των υπαρχόντων βαλλιστικών πυραύλων και η αντιπυραυλική ασπίδα δεν απειλούνται από καθυστερήσεις ή αναβολές, ο κίνδυνος ενός εθνικού ‘κλεισίματος’ στις ΗΠΑ ως μέρος καραντίνας μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Εφόσον η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποφασίσει το κλείσιμο όλων των εταιριών, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα ισχύσει το ίδιο και για εταιρίες όπως η Lockheed Martin, η Raytheon και άλλες που ασχολούνται ακόμα και με άκρος απόρρητα προγράμματα των ΗΠΑ.

Σ αυτήν την περίπτωση το προσωπικό που στελεχώνει αυτές τις εταιρίες δεν θα μπορέσει να προσέλθει στον χώρο εργασιών του και πιθανότατα τα περισσότερα αν όχι όλα τα προγράμματα θα σταματήσουν, τουλάχιστον προσωρινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.