ΝΑΤΟ: Σύσταση επιτροπής για εκπόνηση προτάσεων μετά τα σχόλια του Ε.Μακρόν

ΝΑΤΟ: Σύσταση επιτροπής για εκπόνηση προτάσεων μετά τα σχόλια του Ε.Μακρόν

Τα σχόλια Ε.Μακρόν είχαν προκαλέσει «σεισμό» στο ΝΑΤΟ και η συμμαχία προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη ζημιά.

Ο Γάλλος πρώην ΥΠΕΞ, Ιμπέρ Βεντρίν επελέγη για να συμμετάσχει σε μια επιτροπή δέκα προσωπικοτήτων που θα εκπονήσουν προτάσεις για την ενίσχυση της πολιτικής διαδικασίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, την οποία ζητεί η Γαλλία, ανακοίνωσε ο γ.γ της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η σύσταση αυτής της επιτροπής ζητήθηκε από τη Γαλλία μετά τις επικρίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά του ΝΑΤΟ, για το οποίο είπε πως βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου» με την αποδέσμευση των ΗΠΑ απ’ αυτό.

Η πρόταση επικυρώθηκε από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ κατά τη συνάντησή τους τον περασμένο Δεκέμβριο στο Λονδίνο.

Η ομάδα «θα κάνει συστάσεις με στόχο να ενισχυθεί η ενότητα της Συμμαχίας, να αυξηθούν η πολιτική διαβούλευση και ο πολιτικός συντονισμός μεταξύ των Συμμάχων και να ενισχυθεί ο πολιτικός ρόλος του ΝΑΤΟ», διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ σε ανακοίνωσή του.

Οι δέκα προσωπικότητες για την ανανέωση του ΝΑΤΟ

Οι δέκα προσωπικότητες είναι οι Γκρέτα Μποσενμάιερ (Καναδάς), Άνια Ντάλγκορντ-Νίλσεν (Δανία), Ιμπέρ Βεντρίν (Γαλλία), Τόμας ντε Μεζιέρ (Γερμανία), Μάρτα Ντασού (Ιταλία), Έμα Φερχάγκεν (Ολλανδία), Άννα Φοτίγκα (Πολωνία), Τατσάν Ιλντέμ (Τουρκία), Τζον Μπιού (Βρετανία) και Γουές Μίτσελ (ΗΠΑ), διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Στη σύνθεση της ομάδας (…) λαμβάνεται υπόψη η ισορροπία μεταξύ των φύλων, η σχετική εμπειρία και η γεωγραφική κατανομή των Συμμάχων», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ομάδα θα διεξαγάγει διάλογο με τις πρωτεύουσες των συμμάχων χωρών, με το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, το όργανο λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ, και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.