ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Χάκαραν την ιστοσελίδα που γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα των 600 ευρώ!

Ιταλία: Χάκαραν την ιστοσελίδα που γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα των 600 ευρώ!

Θύμα χάκερ έπεσε η ιστοσελίδα της Ιταλίας, στην οποία γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα των 600 ευρώ. Μια είδηση που δημιουργεί αρκετά ερωτήματα για το πόσο ασφαλείς είναι οι υπηρεσίες της χώρας.

Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πασκουάλε Τριντίκο, η υπηρεσία INPS είχε λάβει 339.000 αιτήματα για τα επιδόματα των 600 ευρώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως οι χάκερς κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση στην ιστοσελίδα. «Κατά τις τελευταίες ημέρες είχαμε δεχθεί πολλές κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλη πτώση του συστήματος. Συνέχισαν και σήμερα κι αναγκασθήκαμε να κλείσουμε την ιστοσελίδα», δήλωσε ο Τριντίκο στην κρατική ραδιοτηλεόραση RAI.

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα οικονομική κρίση που έχει προξενήσει η πανδημία του κορωνοϊού, θέσπισε το επίδομα των 600 ευρώ για το οποίο μπορούν να καταθέσουν αίτηση όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι εποχικοί εργαζόμενοι. Μολαταύτα, οι χρήστες που προσπάθησαν σήμερα να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της διαπίστωσαν δυσκολίες. Ορισμένοι ενημέρωσαν πως προσωπικά δεδομένα άλλων ανθρώπων εμφανίζονταν στην οθόνη όταν προσπαθούσαν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα πεδία.

Αμφιβολίες για την ασφάλεια των υπηρεσιών της Ιταλίας

Ο Τριντίκο δήλωσε πως ενημέρωσε την αστυνομία για την κυβερνοεπίθεση, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας των ψηφιακών υποδομών της Ιταλίας, κατά τη μάχη που δίνει η χώρα ενάντια στον κορωνοϊό. Πάντως δεν επεσήμανε εάν υπάρχει παραβίαση δεδομένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δήλωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ερευνήσουν ποιος κρύβεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις. «Τα τσακάλια αυτά θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως», δήλωσε εμφατικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Αντρέα Ορλάντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.