ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πλήρης εγχώρια θα είναι η έρευνα και ανάπτυξη του μαχητικού νέας γενεάς της Ιαπωνίας

Πλήρης εγχώρια θα είναι η έρευνα και ανάπτυξη του μαχητικού νέας γενεάς της Ιαπωνίας

Η υπηρεσία Acquisition, Technology & Logistics Agency (ATLA) του Ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, αποφάσισε να προχωρήσει εξ ολοκλήρου στην έρευνα και ανάπτυξη εγχώριου μαχητικού επόμενης γενεάς, απορρίπτοντας πρόταση συμμετοχής της Lockheed Martin που θα ενσωμάτωνε στοιχεία από τα F-22 και F-35.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί την απάντηση στην απαίτηση αντικατάστασης του Ιαπωνικού μαχητικού Mitsubishi F-2 από το 2030 και έπειτα.

Αν και προφανώς το Ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας κρίνει πλέον ότι η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει την δυνατότητα ανάπτυξης και παραγωγής εξ’ ολοκλήρου μαχητικών αεροσκαφών, στο Mid-Term Defense Program (MTDP), περιλαμβάνεται ακόμα η προοπτική συνεργασίας με φορείς από το εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα ανάπτυξης μαχητικού νέας γενεάς υπό την ονομασία ‘F-X’ και αρχής γενομένης το 2018, είχε πέρα από την Lockheed Martin προκαλέσει το ενδιαφέρον και βρετανικών αμυντικών εταιριών που ως βάση σκόπευαν να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται για το νέο μαχητικό Tempest της βρετανικής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.