ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έκλεψε κειμήλιο 2.000 ετών πριν 15 χρόνια και το επέστρεψε… λόγω κορωνοϊού

Έκλεψε κειμήλιο 2.000 ετών πριν 15 χρόνια και το επέστρεψε… λόγω κορωνοϊού

Ένας άνδρας από το Ισραήλ επέστρεψε μια πέτρα καταπέλτη 2.000 ετών, την οποία είχε κλέψει πριν από 15 χρόνια, από τον φόβο του και τις τύψεις του λόγω κορωνοϊού.

«Ήρθε η ώρα να καθαρίσω τη συνείδησή μου. Αισθανόμουν πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά», δήλωσε στους Times of Israel. Ο δράστης που είχε γεμίσει ενοχές, χρησιμοποίησε κάποιον άλλο για να παραδώσει το αρχαίο κειμήλιο στο City of David National Park. Εκείνος δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του κλέφτη και δήλωσε πως την είχε πάρει πριν από 15 χρόνια.

Τότε, δυο νεαροί είδαν την συλλογή από τις πέτρες καταπέλτη και ένας από αυτούς πήρε μια στο σπίτι του. Αυτά τα 15 χρόνια, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά, αλλά αυτή η πέτρα τον βάραινε, όπως έγραψε στο Facebook ο άνδρας που παρέδωσε την πέτρα.

«Και τώρα, λίγο πριν το Εβραϊκό Πάσχα, μαζί με τον φόβο που του προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ένιωσε πως έφτασε η ώρα να καθαρίσει την συνείδησή του και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να την επιστρέψει», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επιθεωρητής της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, Uzi Rotstein δήλωσε πως «Αυτά τα κειμήλια που είναι χιλιάδων ετών, είναι ο εθνικός θησαυρός μας. Λένε την ιστορία της γης και αυτών που κατοικούσαν σε αυτή πριν από εμάς. Οπότε πρέπει να καταγράφονται και να εκτίθενται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.