ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βήματα από το αμερικανικό Ναυτικό προκειμένου να στηρίξει την Αμυντική Βιομηχανία εν μέσω πανδημίας

Βήματα από το αμερικανικό Ναυτικό προκειμένου να στηρίξει την Αμυντική Βιομηχανία εν μέσω πανδημίας

Αν και το τι μέλλει γενέσθαι με την αμυντική βιομηχανία στις ΗΠΑ στα πλαίσια ενός εθνικού κλεισίματος δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, προς το παρόν το αμερικανικό Ναυτικό προσπαθεί να στηρίξει της μικρότερες αμυντικές βιομηχανίες που προμηθεύουν κύρια έργα, αναθέτοντας συμβόλαια σε νωρίτερο χρόνο απ’ ότι προβλεπόταν.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το συμβόλαιο κατασκευής του επόμενου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων κλάσης San Antonio (LPD 31).

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν αφορά μόνο την κατάσταση των μικρομεσαίων αμυντικών βιομηχανιών, αλλά εκφράζει και την ανησυχία του αμερικανικού Ναυτικού σχετικά με την κατάσταση που θα βρεθούν οι ναυπηγοεπισκευαστικές και ναυπηγοκατασκευαστικές του δυνατότητες στα πλαίσια των επιρροών από την κρίση.

Πέρα από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες, το αμερικανικό Ναυτικό στοχεύει στο να βρει τρόπους χρηματοδότησης για τις μικρότερες καινοτόμους εταιρίες

Επιπλέον, εβδομαδιαίες συναντήσεις λαμβάνουν μέρος μεταξύ στελεχών του αμερικανικού Ναυτικού και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, προκειμένου να γίνει δυνατό να βοηθηθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των προεκτάσεων της κρίση.

Κέντρο βάρους αυτής της προσπάθειας, αλλά και κύρια πηγή ανησυχίας για το αμερικανικό Ναυτικό είναι το ναυπηγείο Huntington Ingalls όπου είναι το μοναδικό στις ΗΠΑ που κατασκευάζονται τα αεροπλανοφόρα κλάσης Nimitz και Ford, ενώ μαζί με τα ναυπηγεία της Electric Boat κατασκευάζουν τα επιθετικά υποβρύχια κλάσης Virginia.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επί του παρόντος δεν είναι γνωστές ποίες θα είναι οι προεκτάσεις και τι προβλήματα θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ναυπηγείο λόγω της πανδημίας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση προσπάθειες λαμβάνουν μέρος ώστε να οι εργαζόμενοι που δεν απασχολούνται στα ναυπηγεία να εργάζονται από το σπίτι, αλλά και να αυξηθεί το ποσοστό προμηθειών υλικών και μερών από μικρότερες εταιρίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.