Νέα ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη πρόκειται να αναπτυχθεί στην Αφρική

Νέα ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη πρόκειται να αναπτυχθεί στην Αφρική

Σύμφωνα με ανακοίνωση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, ευρωπαϊκή δύναμη υπό γαλλική ηγεσία πρόκειται να αναπτυχθεί στην έρημο Σαχέλ υπό την ονομασία Task Force Takuba.

Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από συνάντηση των υπουργών Άμυνας στις 27 Μαρτίου αυτού του έτους. Την δύναμη πέρα από τους Γάλλους θα την απαρτίζουν δυνάμεις από το Βέλγιο, την Εσθονία, την Πορτογαλία, τις Κάτω Χώρες και την Δανία.

Η δύναμη που σκοπός της είναι να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές και ντόπιες παραστρατιωτικές ομάδες, θα αποκτήσει ‘αρχική δυνατότητα’ το καλοκαίρι του 2020 και ‘πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα’ στις αρχές του 2021.

Η κοινή αυτή δύναμη θα βρίσκεται κάτω από την διοίκηση της γαλλικής Operation ‘Barkhane’ regional counter-insurgency mission αν και με μεγάλο βαθμό αυτονομίας, ενώ προβλέπεται η στενή συνεργασία της με την G5 Sahel Joint Force που αποτελείτε από δυνάμεις από το Τσαντ, το Μάλι, τον Νίγηρα, την Burkina Faso και την Μαυριτανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δύναμη θα αποτελείτε από ειδικές δυνάμεις και τα αναγκαία μέσα προκειμένου να μπορεί να αντιδράσει άμεσα και σε οποιαδήποτε κατάσταση της ζητηθεί ή χρειαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.