ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βέλγιο: Δύο χρόνια φυλακή σε όσους βήχουν σε αστυνομικό

Βέλγιο: Δύο χρόνια φυλακή σε όσους βήχουν σε αστυνομικό

Αυστηρότερα μέτρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πήραν οι αρχές του Βελγίου. Πλέον όποιος βήχει ή φτύσει μπροστά σε αστυνομικό θα έχει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από δύο επεισόδια σε βάρος αστυνομικών στην Αμβέρσα. Για το συμβάν η αστυνομία έχει συλλάβει επτά πολίτες με την αιτιολογία της παραβίασης κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το μέτρο είναι σαφώς αυστηρότερο του ισχύοντος, καθώς μέχρι σήμερα το πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων ήταν 250 ευρώ. Τώρα λοιπόν το πρόστιμο αυξήθηκε έως και τα 2.400 ευρώ, ενώ ειδικά για επεισόδια με βήχα ή φτύσιμο προς αστυνομικούς το πρόστιμο μπορεί να φτάσει έως και τα 16.000 ευρώ, με πιθανή επίσης φυλάκιση μέχρι 2 έτη.

Η γενική εισαγγελέας της Γάνδης για την αυστηροποίηση των μέτρων είπε πως: «Με την απόφαση αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Βέλγιο είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό ο κορωνοϊός, καθώς μετρά 828 θανάτους έως την 1η Μαρτίου και έχει καταγεγραμμένα 14.000 κρούσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.