ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

NATO: «Να διασφαλίσουμε ότι η κρίση υγείας δεν θα γίνει κρίση ασφαλείας» – Προειδοποιήσεις στην Ρωσία

NATO: «Να διασφαλίσουμε ότι η κρίση υγείας δεν θα γίνει κρίση ασφαλείας» – Προειδοποιήσεις στην Ρωσία

Οι αρχηγοί του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε απειλή από τη Ρωσία, αφού οι ναύτες του Πούτιν έκαναν επίδειξη καταδιώκοντας εχθρικά «υποβρύχια του εχθρού» στην Α. Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι εντόπισε “ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα” δραστηριότητας στη Μάγχη από ρωσικά πολεμικά πλοία, ενώ σχετικά πρόσφατα ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν κατά μήκος του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σκωτία.

Η Ευρώπη είναι εκτεθειμένη στη Ρωσία και οι νατοϊκοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πανδημία του κορονοϊού ως κάλυψη για να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, Συρία ή αλλού.

Η Ρωσία διαθέτει σήμερα πολεμικά πλοία και υποβρύχια στη Μεσόγειο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πετούν κοντά στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ έχουν κλιμακωθεί στην Ευρώπη καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί το Υπουργείο Άμυνας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ επέμεινε ότι η «επιχειρησιακή ετοιμότητα» δεν έχει διακυβευτεί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, και αφορά την προστασία περίπου 1 δις ανθρώπων.

Ο ίδιος δήλωσε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου ότι: “Κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η κρίση στην υγεία δεν θα γίνει κρίση ασφάλειας”.

Σε μια ακόμη προειδοποίηση προς τον Πούτιν ο ίδιος ανέφερε ότι, “τα πρόσφατα ρωσικά πολεμικά παιχνίδια κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ, αποτελούν μια υπενθύμιση ότι η συμμαχία δεν πρέπει να χάσει τον προσανατολισμό της για την υπεράσπιση της Ευρώπης”.

Τον περασμένο μήνα ο Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει: “Είναι πολύ πιθανό ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να αναλάβει δράση ενώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα είναι απασχολημένοι με τον Covid-19, αναμφισβήτητα την πρώτη φορά που έχουμε μια τόσο σοβαρή απειλή που επηρεάζει την ετοιμότητά μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει όμως ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει αντίκτυπο στις κινήσεις των στρατιωτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.