ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tο μαχαίρι των Κινέζων κομάντο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν όπλο (φώτο-βίντεο)

Tο μαχαίρι των Κινέζων κομάντο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν όπλο (φώτο-βίντεο)

Η ιδέα να συνδυάσει κανείς ένα μαχαίρι με σφαίρες δεν είναι καινούρια.

Έγινε για πρώτη φορά στον 20ο αιώνα, όταν η Σοβιετική Ένωση ανέπτυξε το μαχαίρι NRS-2. Τώρα, οι Κινέζοι παρουσίασαν το QSB-91, που εξοπλίζει τις ειδικές μονάδες του κινεζικού στρατού.

Διαθέτει τέσσερις σφαίρες στη λαβή του, σε αντίθεση με τον σοβιετικό πρόγονό του, που είχε μόλις μία.

Κάθε σφαίρα έχει διαμέτρημα 7,62 χιλιοστά και είναι τοποθετημένες, ανά ζεύγη, σε κάθε μία από τις πλευρές του μαχαιριού.

Οι σφαίρες πυροδοτούνται προς την κατεύθυνση της λεπίδας κι έχουν εμβέλεια 10 μέτρα.

Η σκανδάλη βρίσκεται στο όριο της λαβής και της λεπίδας, λειτουργώντας με διττό ρόλο και ως σκόπευτρο για το πιστόλι, αλλά και ως προστατευτικό του χεριού για το μαχαίρι.

Ένα μειονέκτημα του κινεζικού QSB-91 έναντι του σοβιετικού προκατόχου του είναι ότι δε μπορεί να πυροβολήσει όταν είναι στη θήκη του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε βολή να είναι πολύ θορυβώδης, σε αντίθεση με το σοβιετικό μαχαίρι που ρίχνει, κάνοντας πολύ λίγο θόρυβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.