ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Task Force Takuba: Ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται για επέμβαση στην Αφρική

Task Force Takuba: Ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται για επέμβαση στην Αφρική

Το Βέλγιο, η Εσθονία, η Δανία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία είναι έτοιμες να στείλουν στρατιωτικά τμήματα για να ενισχύσουν τις γαλλικές δυνάμεις στην υποσαχάρια Αφρική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

H δύναμη αποστολής Takuba, όπως αποκαλείται, θα αποκτήσει αρχική επιχειρησιακή ετοιμότητα το καλοκαίρι και πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση στις αρχές του επόμενου έτους.

Αποστολή του σχηματισμού, που αποκαλείται στη διακήρυξη “Συμμαχία για το Σαχέλ”, είναι να αποτελέσει μια ανανεωμένη στρατιωτική δύναμη για την καταστολή της τρομοκρατικής δράσης, την απομόνωση της επιρροής ενόπλων ομάδων που προβαίνουν σε πράξεις τρομοκρατίας και την ενίσχυση των μονάδων αποκατάστασης της τάξης στις χώρες του Σαχέλ (Μαυριτανία, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουργκίνα Φάσο, Αλγερία, Νίγηρας, τμήματα της Νιγηρίας και του Καμερούν, Κεντροαφρικανική δημοκρατία, το κεντρικό Τσαντ, το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία) με ιδιαίτερη έμφαση στο Μάλι και τον Νίγηρα.

Η Task Force Takuba θα ενταχθεί στους κόλπους της ευρύτερης επιχείρησης Barkhane που διεξάγεται από τον Γαλλικό Στρατό από το 2013 (με τη φιλική συμμετοχή της Εσθονίας) και έχει τεντώσει τις αντοχές των Γάλλων στρατιωτών και των μέσων τους. Η ενεργός συμμετοχή των παραπάνω πέντε χωρών (και πιθανότατα και της Σουηδίας, αν εγκριθεί από κοινοβούλιο της χώρας) θα βοηθήσει σημαντικά τις προσπάθειες της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους και των συνεργατών του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε τακτικό επίπεδο, πρόκειται για εμπλοκή δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων κατά κύριο λόγο και μονάδων υποστηρίξεως αυτών ενώ έχουν την συνεργασία της Κοινής Δύναμης G5 Sahel που αποτελείται από τάγματα των δυνάμεων του Μάλι, του Νίγηρα, του Τσαντ, της Μαυριτανίας και της Μπουργκίνα Φάσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.