ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Ρώσοι και Ρουμάνοι γιατροί στο πλευρό των Ιταλών συναδέλφων τους στο Μπέργκαμο

Ιταλία: Ρώσοι και Ρουμάνοι γιατροί στο πλευρό των Ιταλών συναδέλφων τους στο Μπέργκαμο

Ρώσοι και Ιταλοί γιατροί άρχισαν από σήμερα να δέχονται για θεραπεία ασθενείς με κορωνοϊό στο κινητό υπαίθριο νοσοκομείο στην Μπέργκαμο αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Ρώσοι και οι Ιταλοί γιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 24ωρη βάση, δουλεύοντας σε τρεις βάρδιες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από ρωσικής πλευράς συμμετέχουν οκτώ διμοιρίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι θα δέχονται και θα αναλαμβάνουν την περίθαλψη των ασθενών σε όλα τα τμήματα εντατικής θεραπείας και στα τμήματα νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό που παρουσιάζουν μέτρια και ήπια συμπτώματα.

Όλα τα τμήματα είναι εξοπλισμένα με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό περάσαν μια περίοδο προετοιμασίας στο νοσοκομείου Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο υπαίθριο νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει 142 κλίνες, θα εργάζονται περισσότεροι από 200 Ιταλοί και Ρώσοι γιατροί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στέλνει γιατρούς στην Ιταλία και η Ρουμανία

Η Ρουμανία αν και αντιμετωπίζει μία σημαντική έλλειψη ιατρικού προσωπικού, πρόκειται να στείλει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, «για να δείξει την αλληλεγγύη της» στη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε μία ομάδα από 11 γιατρούς και έξι νοσοκόμες», η οποία απαρτίζεται από «γιατρούς και νοσοκόμους ειδικευμένους στην αναισθησία, τις ΜΕΘ και τις πρώτες βοήθειες, που συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή διάρκειας 14 ημερών υπό την αιγίδα της ΕΕ», τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το γεγονός ότι δείχνουμε αλληλεγγύη. Η κατάσταση στην Ιταλία είναι πολύ πιο σοβαρή από τη Ρουμανία κι είναι άλλωστε πιθανόν αύριο εμείς να έχουμε την ίδια ανάγκη για βοήθεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι νοσηλευτές θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη και θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Μιλάνου, όπου εξάλλου ζει και το μεγαλύτερο τμήμα της ρουμανικής διασποράς στην Ιταλία. Πάνω από ένα εκατ. Ρουμάνοι έχουν μεταναστεύσει από το 2007 στην Ιταλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.