Η πανδημία ως κύριο θέμα στην σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Η πανδημία ως κύριο θέμα στην σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Η επιδημία του κορωνοϊου αποτέλεσε το κύριο θέμα της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών σε σχετική σύσκεψη του ΝΑΤΟ που έλαβε μέρος την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν και θέματα σχετικά με το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Γεωργία και την Ουκρανία συζητήθηκαν, το βασικό θέμα παρέμεινε η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πέρα από την απόδοση τιμών στο ιατρικό προσωπικό και την έκφραση συμπάθειας προς τα θύματα, στην συνάντηση συμφωνήθηκε η έκδοση εντολής προς τον στρατηγό της Αεροπορίας και ανώτερο διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Tod D. Wolters, να διευθύνει τις αντίστοιχες στρατιωτικές προσπάθειες προκειμένου να δοθεί η αναγκαία βοήθεια.

Η βοήθεια περιλαμβάνει πέρα από την παράδοση για γενική χρήση πλεονασμάτων ιατροφαρμακευτικού υλικού, την χρήση αεροπορικών στρατιωτικών μέσων για την μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού και την ταύτιση προσφοράς με ζήτησης μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και συμμαχικών χωρών.

Πέρα από την χορήγηση βοήθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι υπουργοί εξωτερικών συμφώνησαν να επεκτείνουν την αποστολή εκπαίδευσης στο Ιράκ, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Μέση Ανατολή και την Αφρική με την επέκταση της συνεργασίας με την Αφρικανική Ένωση και την δέσμευση τους στις διαδικασίες ειρήνευσης και σταθερότητας στο Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.