Ασκήσεις με στόχο την Ταϊβάν έκαναν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ασκήσεις με στόχο την Ταϊβάν έκαναν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ασκήσεις με στόχο την Ταϊβάν έκανε για τέταρτη φορά ο κινεζικός Στρατός. Στην άσκηση συμμετείχαν μαχητικά J-11, βομβαρδιστικά H-6 και KJ-500 εναέρια ραντάρ.

Οι ασκήσεις κράτησαν για δύο μέρες με μαχητικά και πολεμικά πλοία να εκτελούν περιπολίες στις 9 Φεβρουαρίου και κοινές ασκήσεις στις 10.

Οι ασκήσεις έγιναν υπό το πρίσμα της εφαρμογής σε ισχύ της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ταϊβάν υπό την ονομασία Taiwan Allies International Protection and Enhancement Initiative (TAIPEI) Act.

Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει περιορισμούς σε οικονομικές, διπλωματικές και συνεργασίες ασφαλείας με έθνη που οι ενέργειες τους υπονομεύουν το κράτος της Ταϊβάν. Μ’ αυτήν την κίνηση οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Ταϊβάν ώστε πλέον να μετέχει ενεργά ως παρατηρητής ή μέλος σε διεθνείς οργανισμούς.

Η Κίνα αντέδρασε άμεσα στις 26 Μαρτίου με δήλωση ότι οι προσπάθειες για επανένωση με την Ταϊβάν δεν πρόκειται να σταματήσουν σε καμία περίπτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.