ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Μόσχα ζήτησε από τους NYT την απόσυρση άρθρου για τους θανάτους από κορωνοϊό στην Ρωσία

Η Μόσχα ζήτησε  από τους NYT την απόσυρση άρθρου  για τους θανάτους από κορωνοϊό στην Ρωσία

Η Μόσχα απέστειλε επιστολή, μέσω της πρεσβείας της στις ΗΠΑ, στους New York Times, έπειτα από δημοσίευμά τους που υποστήριζε πως οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Ρωσία ήταν παραπάνω από όσους είχαν ανακοινωθεί.

Η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσε την αποστολή επιστολής στους New York Times ζητώντας τους την ανάκληση δημοσιευμάτων που ισχυρίζονται ότι η Μόσχα έχει αναφέρει παραποιημένους αριθμούς θανάτων από κορωνοϊό.

«Επιβεβαιώνουμε την αποστολή επιστολής από τον Ρώσο πρεσβευτή στον αρχισυντάκτη των New York Times ζητώντας ανάκληση» δήλωσε η πρεσβεία την Πέμπτη.

Μια επιτροπή της Κρατικής Δούμας συνέστησε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να αναλάβει δράση εναντίον των δύο δημοσιεύσεων, ένα στους New York Times και ένα στους Financial Times, ζητώντας μέχρι και την ανάκληση της διαπίστευσής τους.

Ωστόσο, το υπουργείο αποφάσισε μια πιο διπλωματική κίνηση.

«Η ανάκληση της διαπίστευσης, η απέλαση δημοσιογράφων ή άλλα κατασταλτικά μέτρα δεν είναι οι μέθοδοί μας» δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Απαντάμε πάντα, πρώτα απ’ όλα, με μια λέξη. Με μια λέξη, υποστηριζόμενη από πράξεις, συγκεκριμένα βήματα».

Ανέφερε ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περαιτέρω βήματα κατά των εφημερίδων, ανάλογα με το πώς θα αντιδράσουν στο αίτημα του υπουργείου.

Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των επίσημων ρωσικών στοιχείων και εκείνων που αναφέρουν τα τοπικά νεκροτομεία, υποστηρίζοντας πως οι θάνατοι από COVID-19 στη Ρωσία ήταν περισσότεροι απ’ ό,τι δήλωνε η Μόσχα.

Την Τρίτη, εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε σε ρωσικό κανάλι ειδήσεων:

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν σκόπιμη υποτίμηση (του ποσοστού θνητότητας από COVID-19.

Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω τίποτα που να αποδεικνύει ότι η Ρωσία εν γνώσει της δεν παρείχε δεδομένα σχετικά με τη θνητότητα από τον κορονοϊό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Financial Times ισχυρίστηκαν ότι ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 στη Ρωσία ήταν 70% υψηλότερος απ’ ό,τι ανέφερε η κυβέρνηση, ενώ οι New York Times ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία είχε παραλείψει περίπου 1.700 θανάτους από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.