ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πώληση προηγμένων τορπιλών στην Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πώληση προηγμένων τορπιλών στην Ταϊβάν

Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πώληση τεχνολογικά προηγμένων τορπιλών στην Ταϊβάν, αξίας περίπου 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι είναι πιθανό να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου, καθώς η Κίνα θεωρεί πως η Ταϊβάν είναι κινεζική περιοχή.

Οι ΗΠΑ όπως και οι περισσότερες χώρες δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν, αλλά υποχρεώνονται δια νόμου, να διαθέτουν στην Ταϊβάν τα μέσα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητάς της. Η Κίνα σταθερά καταγγέλλει τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν.

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ενέκρινε την πιθανή πώληση στην Ταϊβάν 18 τορπιλών MK-48 Mod6 Advanced Technology Heavy Weight και σχετικού εξοπλισμού, με εκτιμώμενο κόστος 180 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία αμυντικών προμηθειών του πενταγώνου (DSCA).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.