Το νέο μεταφορικό ATL-100 πρόκειται να αποτελέσει μέρος διεθνούς συνεργασίας

Το νέο μεταφορικό ATL-100 πρόκειται να αποτελέσει μέρος διεθνούς συνεργασίας

H Desenvolvimento Aeronáutico (DESAER) πρόκειται να συνεργαστεί με το πορτογαλικό κέντρο μηχανικής και ανάπτυξης προϊόντων (CEiiA), προκειμένου να προχωρήσει με την ανάπτυξη του ATL-100 ελαφρού turboprop αεροσκάφους πολλαπλού ρόλου

Η CEiiA σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται προϊόντα στον χώρο της αυτοκίνησης, της αστικής κίνησης, της αεροναυπηγικής, της ναυτιλίας και του διαστήματος.

Περαιτέρω έχει συμμετάσχει σε προγράμματα ανάπτυξης αεροσκαφών, όπως το Embraer KC-390 Millennium airlifter και το AgustaWestland AW159 Lynx Wildcat helicopter, ενώ έχει αναπτύξει το UAS30 fixed-wing multimission unmanned aerial vehicle (UAV) σε συνεργασία με την Αεροπορία της Πορτογαλίας.

Το ATL-100 θα παραχθεί σε πολιτικές και στρατιωτικές εκδόσεις, με την τελευταία να αναλαμβάνει ρόλους μεταφοράς στρατευμάτων, λογιστική υποστήριξη, έρευνα και διάσωση, θαλάσσια περιπολία, έρευνα και διάσωση, επιτήρηση συνόρων και ειδικές επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να μεταφέρει 7,500 κιλά φορτίου με ταχύτητα 380 χιλιομέτρων, 1.500 χιλιόμετρα μέγιστης εμβέλειας, ταχύτητα πλεύσης 430 χιλιόμετρα και 25.000 πόδια επιχειρησιακή οροφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.