ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θέσπιση παραμέτρων οδικού χάρτη για την ανάπτυξη του Future Combat Air System (FCAS)

Θέσπιση παραμέτρων οδικού χάρτη για την ανάπτυξη του Future Combat Air System (FCAS)

Οι Αεροπορίες της Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας, συμφώνησαν σε μια σειρά από παραμέτρους, ως οδηγούς προς τις κυβερνήσεις των κρατών τους για την ανάπτυξη της επόμενης γενεάς μαχητικών αεροσκαφών.

Οι παράμετροι αυτοί θα βοηθήσουν στο να δρομολογηθούν επιλογές από τα 10 προτεινόμενα συστήματα αρχιτεκτονικής, που θα ‘στρώσουν’ τον δρόμο προς το Next-Generation Weapon System (NGWS).

Το NGWS θα αποτελέσει το Future Combat Air System (FCAS), δηλαδή το επόμενης γενεάς μαχητικό αεροσκάφος που θα είναι και το πιο ακριβό και φιλόδοξο πρόγραμμα στην ιστορία ανάπτυξης οπλικών συστημάτων της Ευρώπης.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές του, είναι ότι το νέο μαχητικό θα συνοδεύετε και θα επιχειρεί σε συνδυασμό με αριθμό από ιπτάμενα αυτόνομα οχήματα.

Το προηγούμενο έτος η Airbus και η Dassault, παρουσίασαν ένα ομοίωμα του μελλοντικού μαχητικού στο Air Show των Παρισίων, με το πρωτότυπο να προβλέπεται να πετάξει για πρώτη φορά το 2026.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου, η Γαλλία και η Γερμανία ξεκίνησαν και επίσημα την έναρξη του προγράμματος με κάθε κράτος να διαθέτει κονδύλια ύψους 85 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη φορέων επίδειξης τεχνολογίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.