ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπόθεση Φλόιντ: Στον «χορό» και οι Anonymoys – Απειλούν την αστυνομία με… αποκαλύψεις (βίντεο)

Υπόθεση Φλόιντ: Στον «χορό» και οι Anonymoys – Απειλούν την αστυνομία με… αποκαλύψεις (βίντεο)

Μπροστά στο «χάος» που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ και ειδικότερα της Μινεάπολης η γνωστή συλλογικότητα των χάκερ Anonymous αποφάσισε να «ρίξει» εκ νέου «λάδι στη φωτιά».

Οι χάκερ έκαναν παρέμβαση για τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και για τις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία του George Floyd. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κατηγορούν το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις για συστηματική βία κατά των πολιτών αλλά και για περιπτώσεις διαφθοράς με εμπλεκόμενους κορυφαίους αξιωματικούς αλλά και θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας.

Το βίντεο με το αντίστοιχο μήνυμα δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα των Anonymous στο Facebook με 11 εκατομμύρια ακολούθους. Επιρρίπτουν ευθύνες συνολικά στην αστυνομία της Μινεάπολις: «Οι άνθρωποι πέρασαν πολλά από αυτή τη διαφθορά και τη βία από έναν οργανισμό που έχει υποσχεθεί να τους κρατήσει ασφαλείς», λέει ο μασκοφόρος αφηγητής. Η ομάδα ισχυρίζεται πως η αστυνομική δύναμη υπάρχει για να «εκτελέσει τη βούληση της εγκληματικής τάξης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαμαρτυρίες στη Μινεάπολις ενάντια στη δολοφονία του George Floyd έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι ο Ντέρεκ Τσάβιν, ο αστυνομικός της Μινεάπολις που μαγνητοσκοπήθηκε με το γόνατο του στο λαιμό του Φλόιντ, συνελήφθη την Παρασκευή και κατηγορήθηκε για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. «Δυστυχώς, δεν εμπιστευόμαστε τον διεφθαρμένο οργανισμό σας να αποδώσει δικαιοσύνη, επομένως θα αποκαλύψουμε τα πολλά εγκλήματά σας στον κόσμο», αναφέρει ο μασκοφόρος εκπρόσωπος των Anonymous.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.