ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Δημοκρατικοί απαγόρευσαν την κυκλοφορία στη Νέα Υόρκη για δεύτερη φορά σε δύο μήνες!

Οι Δημοκρατικοί απαγόρευσαν την κυκλοφορία στη Νέα Υόρκη για δεύτερη φορά σε δύο μήνες!

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Υόρκης απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης μέσα σε δύο μήνες, από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, καθώς η αστυνομία της πόλης που τελεί υπό την ηγεσία του επίσης Δημοκρατικού δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο (φωτό), στάθηκε αδύνατο να επιβάλλει την τάξη στα επεισόδια που ακολούθησαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με τον δήμαρχο της πόλης να πυροδοτεί επιπλέον αντιδράσεις δηλώνοντας «περήφανος» που η κόρη του συνελήφθη κατά την διάρκεια βίαιης διαδήλωσης!

Ο ίδιος ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο «κατάπιε» την περηφάνεια του απαγορεύοντας την κυκλοφορία κατά την νύχτα στη Νέα Υόρκη: «Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο Κουόμο ωστόσο σημείωνε σχετικά με βίντεο αναφορικά με τη δράση αστυνομικών εναντίον διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο, πως τα όσα έρχονται στο φως είναι πολύ ανησυχητικά.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση για βίντεο που έδειχνε αστυνομικό να εισβάλει με μοτοσυκλέτα σε διαδηλώτες, κατά τη γνώμη του «αυτός ο τύπος πρέπει να απολυθεί», αφού προηγουμένως, δύο ημέρες πριν όταν είχε πέσει τζιπ της αστυνομίας σε διαδηλωτές είχε πει ότι «Δεν φαίνεται να έχουν ευθύνη οι αστυνομικοί»!

Την ίδια στιγμή η διακυβέρνηση Τραμπ αντιμετωπίζει με σταθερό βλέμμα την κρίση ετοιμάζοντας να επιβάλλει την τάξη ακόμα και με την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων:

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ χαρακτήρισε ως «πεδία μάχης οι οποίοι πρέπει να κατακτηθούν ώστε να αποκατασταθεί η τάξη», τους δρόμους της χώρας του, εν μέσω των ταραχών για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συγκεκριμένα λόγια του υπουργού Άμυνας, ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια διάσκεψης του υπουργού με τους κυβερνήτες των πολιτειών των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο και κατά τα λεγόμενά του «Πρέπει να κατακτήσουμε τους χώρους μάχης… είμαι έτοιμος, ο επικεφαλής [του Γενικού Επιτελείου] είναι έτοιμος, ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς είναι έτοιμος, να σας υποστηρίξουν σε όρους βοήθειας κινητοποίησης της Εθνοφυλακής στο να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.