ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

«Καρδιοαναπνευστική ανακοπή» η αιτία θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ – Θετικός και στον κορωνοϊό

«Καρδιοαναπνευστική ανακοπή» η αιτία θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ – Θετικός και στον κορωνοϊό

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια από τη δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής εξέτασης και έκθεσης του Τζορτζ Φλόιντ, η δολοφονία του οποίου από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, βύθισε τις ΗΠΑ στο χάος, με δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την αμερικανική επικράτεια, ακόμη και έξω από τον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον.

Η έρευνα με επικεφαλής τον Άντριου Μπέικερ, ανέδειξε ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», για την οποία δεν υπάρχει αναφορά ότι επήλθε από ασφυξία, λόγω της πίεσης που ασκούσε με το γόνατό του ο αστυνομικός. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα «ασφυξίας λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού».

Στην έρευνα του Μπέικερ αναφέρεται ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του.

Στο πόρισμα του Μπέικερ, ωστόσο, αναφέρεται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτοί οι τραυματισμοί προκάλεσαν τον θάνατό του. Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, αλλά όπως αναφέρει το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αυτοψία έδειξε ότι ο Φλόιντ είχε καρδιακά προβλήματα και ιστορικό υψηλής πίεσης. Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης, ενώ βρέθηκε επίσης και θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.