ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βενεζουέλα: Που βρίσκεται ο Γκουάιδο; – Η Γαλλία αρνείται πως έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της

Βενεζουέλα: Που βρίσκεται ο Γκουάιδο; – Η Γαλλία αρνείται πως έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της

Η Γαλλία αρνείται ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο βρίσκεται στην πρεσβεία της στο Καράκας, σύμφωνα με δήλωση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάτσα επιβεβαίωσε προηγούμενες φήμες ότι ο αυτοανακηρυγμένος προσωρινός πρόεδρος βρισκόταν στη γαλλική πρεσβεία στο Καράκας και είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την έκδοσή του.

Ο υπουργός, μάλιστα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο Γκουάιδο εντός της πρεσβείας.

«Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας οποιασδήποτε χώρας, σε αυτήν την περίπτωση της Ισπανίας ή της Γαλλίας… Ελπίζουμε ότι αυτές οι κυβερνήσεις θα συμμορφωθούν με τους νόμους του κράτους υποδοχής, στην περίπτωση αυτή της Βενεζουέλας, και θα παραδώσουν τους φυγόδικους στα χέρια των αρχών της Βενεζουέλας».

Ο Αρεάτσα αναφέρθηκε στην ζήτημα κάνοντας λόγο για μια «βαθιά παράτυπη» κατάσταση και προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα για τη διπλωματία της Ισπανίας, είναι κρίμα για τη διπλωματία της Γαλλίας αυτό που έχει συμβεί» και πως πολύ σύντομα θα υπάρχουν συνέπειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Γκουάιδο είχε άμεση συμμετοχή στην Επιχείρηση Gideon, μια απόπειρα ναυτικής εισβολής που περιλάμβανε σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.