ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΗΠΑ: Καταστροφές και βανδαλισμοί σε ιστορικά μνημεία που θεωρούνται «ρατσιστικά»

ΗΠΑ: Καταστροφές και βανδαλισμοί σε ιστορικά μνημεία που θεωρούνται «ρατσιστικά»

Οι διαδηλωτές και ταραξίες μετά την αποτρόπαια δολοφονία Φλόιντ, έβαλαν ως στόχο τους αγάλματα, μνημεία και κτίρια που τους έβρισκαν πολιτικά αντίθετους.

Στη Φιλαδέλφεια, οι διαδηλωτές αφαίρεσαν ένα άγαλμα του Φρανκ Ρίζζο, του πρώην δήμαρχου και αστυνομικού επιτρόπου της πόλης.

Στο Μπέρμιγχαμ, γκρέμισαν την προτομή του βετεράνου της Συνομοσπονδίας και του τραπεζίτη της Αλαμπάμα Τσαρλς Λιν και έβαλαν φωτιά σε ένα άλλο άγαλμα για τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη σκλάβων Τόμας Τζέφερσον.

Στο Ρίτσμοντ, έβαψαν μνημεία των ομόσπονδων ηγετών Jefferson Davis, Robert E. Lee και J.E.B. Stuart γράφοντας συνθήματα όπως «Όχι άλλα πρωτεία στη Λευκή φυλή και “Να τελειώνουμε με τις αστυνομικές βιαιοπραγίες”».

Στο δρόμο από τη λεωφόρο Monument του Ρίτσμοντ, οι φλόγες έκαψαν μέσα στην εθνική έδρα της Συνομοσπονδίας το άγαλμα για τις Ενωμένες Θυγατέρες, την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την ανέγερση δεκάδων δημόσιων ιερών.

Στο Νάσβιλ, ένα πλήθος τράβηξε ένα άγαλμα του συντάκτη εφημερίδων Έντουαρντ Κάρμακ, ένας από τους επικριτές της ακτιβίστριας κατά του λιντσαρίσματος Ίντα Β. Γουέλς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.