ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισραήλ: Απολογία Νετανιάχου για τη δολοφονία 32χρονου αυτιστικού Παλαιστινίου

Ισραήλ: Απολογία Νετανιάχου για τη δολοφονία 32χρονου αυτιστικού Παλαιστινίου

Πάνω από μια εβδομάδα μετά τον θάνατο ενός άοπλου και αυτιστικού Παλαιστίνιου από τις σφαίρες ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε σήμερα τραγωδία το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του θύματος.

Ο 32χρονος Ιγιάντ αλ-Χαλάκ σκοτώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ στις 30 Μαϊου.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε την ημέρα εκείνη ότι οι αστυνομικοί υποπτεύονταν ότι το θύμα οπλοφορούσε.

Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

«Αυτό που συνέβη στον Ιγιάντ αλ-Χαλάκ είναι μια τραγωδία. Αυτός ο άνδρας ήταν άνθρωπος με ειδικές ανάγκες, αυτιστικός, που θεωρήθηκε ύποπτος –και τώρα γνωρίζουμε ότι αδίκως — ότι είναι τρομοκράτης σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο», είπε ο Νετανιάχου χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη.

Οι Παλαιστίνιοι παραλληλίζουν τον θάνατο του Παλαιστίνιου με τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις Μινεάπολις των ΗΠΑ που προκλήθηκε κατά την βίαιη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό.

Εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν στην κηδεία του Χαλάκ πριν από μια εβδομάδα.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και η οικογένεια του θύματος δήλωσαν ότι έπασχε από βαριάς μορφής αυτισμό και ότι άρχισε να τρέχει όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς.

«Γνωρίζω ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες. Συμπάσχουμε όλοι με την οικογένεια», δήλωσε ο Νετανιάχου ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Αμίρ Οχάνα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αστυνομία, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε: «Αναμένω την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα για να σχολιάσει και να δώσει πληροφορίες για το αν ελήφθησαν μέτρα εις βάρος των αστυνομικών που τον σκότωσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς, ο κεντρώος εταίρος στην νέα κυβέρνηση ενότητας του Νετανιάχου, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τον θάνατο του Χαλάκ. Ο Νετανιάχου ωστόσο, ο οποίος καθόταν δίπλα του, δεν είπε τίποτα τότε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.