ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τυνησία: 55 οι νεκροί αλλοδαποί από το ναυάγιο του πλοίου

Τυνησία: 55 οι νεκροί αλλοδαποί από το ναυάγιο του πλοίου

Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο που έλαβε χώρα στα ανοιχτά της Τυνησίας. Στο πλοίο επενέβαιναν παράτυποι μετανάστες από την Αφρική.

Νέα πτώματα αλλοδαπών περισυνελέγησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν στ΄ανοιχτά της Τυνησίας, αυξάνοντας σε 55 τον αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για 28 γυναίκες, 25 άνδρες και δύο παιδιά, πρόσθεσε ο Μουράντ Μαεκρί, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σφαξ, στην κεντροανατολική Τυνησία.

Η ταφή σχεδόν τριάντα σορών έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε κοιμητήριο κοντά στη Σφαξ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας, Αλί Αγιάντι.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από τον στρατό, την ακτοφυλακή και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στ΄ανοιχτά αυτής της πόλης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι παράτυποι μετανάστες αυτοί, με καταγωγή από την υποσαχάρεια Αφρική οι περισσότεροι, επέβαιναν σε πλοιάριο που αναχώρησε παράνομα από τη Σφαξ με κατεύθυνση προς την Ιταλία τη νύχτα της 4ης προς 5η Ιουνίου, σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αρχές.

Από την Τρίτη, ψαράδες είχαν ειδοποιήσει τις αρχές όταν ανακάλυψαν τις σορούς που επέπλεαν στ΄ανοιχτά των νησιών Κερκένα, κοντά στη Σφαξ.

Ο καπετάνιος του πλοιαρίου, ένας 48χρονος Τυνήσιος από τη Σφαξ, περιλαμβάνεται στα θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο σημειώνεται μετά μια σημαντική αύξηση, από τον Ιανουάριο, των αναχωρήσεων από την Τυνησία προς την Ευρώπη, κυρίως ανθρώπων από τη δυτική Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.