ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρίπολη για αλ Σίσι: «Οι δηλώσεις του ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου»

Τρίπολη για  αλ Σίσι: «Οι δηλώσεις του ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου»

Με απειλές απάντησε ο ηγέτης του καθεστώτος της Τρίπολης Φαγέτ Αλ Σάρατζ, στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι αναφορικά με τις “κόκκινες” γραμμές που έχει θέσει το Κάιρο στην Λιβύη, μετά τη χθεσινή δήλωση του Αιγύπτιου προέδρου για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή αν οι τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις επιτεθούν στην Σύρτ, λέγοντας πως οι δηλώσεις αυτές ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου.

Σήμερα η Τουρκία απάντησε στον αλ Σίσι, καλώντας τον να «κατεβάσει τα χέρια του από τη Λιβύη».

«Κάτω τα χέρια σου από τη Λιβύη, μην επαναλάβετε την τραγωδία της Υεμένης» έγραψε, σύμφωνα με το aljazeera, ο Αμπντουραχμάν Σατέρ, μέλος της λιβυκής Βουλής, στο Twitter.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Αίγυπτο ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ακόμα, υπογράμμισε πως οι δηλώσεις του Αλ Σίσι «χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου» ξεκαθαρίζοντας πως η πλευρά του Σάρατζ δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω.

Λίγο πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry δήλωσε ότι «οποιαδήποτε απειλή κατά της Αιγύπτου και της αραβικής εθνικής ασφάλειας θα απαντηθεί αναλόγως και θα λάβει την κατάλληλη απάντηση».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι παραστρατιωτικές οργανώσεις της Τουρκίας στην Λιβύη είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την αιγυπτιακή ασφάλεια.

https://twitter.com/ISCResearch/status/1274689592587845632

https://twitter.com/mahmouedgamal44/status/1274646608349745153

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μήνυμα που είχε ως… τελικό αποδέκτη την Τουρκία ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές» στη Λιβύη και κάλεσε τον στρατό της χώρας του να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.