ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών – Επιτέθηκε με αυτοκίνητο σε αστυνομικό

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών – Επιτέθηκε με αυτοκίνητο σε αστυνομικό

Νεκρός έπειτα από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας έπεσε σήμερα ένας Παλαιστίνιος στα σύνορα του Ισραήλ, στην έξοδο της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική ‘Οχθη, έπειτα από επίθεση με εμβολισμό του αυτοκινήτου του σε σημείο ελέγχου.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα μετά την επίθεση με εμβολισμό του αυτοκινήτου του σε σημείο ελέγχου της ισραηλινής αστυνομίας των συνόρων στην έξοδο της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική ‘Οχθη, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

“Ο τρομοκράτης κατηύθυνε το αυτοκίνητό του προς μια αστυνομικό, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο άνοιξαν πυρ εναντίον του τρομοκράτη και τον σκότωσαν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ όσον αφορά το περιστατικό αυτό που σημειώθηκε κοντά στην πόλη ‘Αμπου Ντις, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Ο Παλαιστίνιος ονομαζόταν Άχμαντ Ερακάτ, σύμφωνα με πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στα τέλη Μαΐου, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό ενώ προσπαθούσε να κατευθύνει το αυτοκίνητό του εναντίον στρατιωτών βορείως της Ραμάλας, στη Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ και η κατεχόμενη Δυτική Όχθη ήταν από τον Οκτώβριο του 2015 και επί μήνες το θέατρο αντι-ισραηλινών επιθέσεων που διέπρατταν νεαροί Παλαιστίνιοι τις περισσότερες φορές με μαχαίρι και μεμονωμένα, άλλοτε επίσης με εμβολισμό αυτοκινήτου και σε μικρότερο βαθμό, με όπλο. Έκτοτε τα βίαια επεισόδια είχαν μειωθεί σε ένταση, αλλά σημειώνονταν σποραδικά.

Τς τελευταίες εβδομάδες οι εντάσεις αυξήθηκαν με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναμένεται από 1ης Ιουλίου να αρχίσει να συζητά για την προσάρτηση της Δυτικής ‘Οχθης, κατεχόμενου από το Ισραήλ παλαιστινιακού εδάφους από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, στο οποίο οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται σφόδρα στο σχέδιο προσάρτησης όπως και οι περισσότερες παγκόσμιες δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.