ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Θερμαίνεται» η Ασία: Η Ιαπωνία αναθεωρεί το άρθρο 9 και νομιμοποιεί τη χρήση βίας στον στόλο της

«Θερμαίνεται» η Ασία: Η Ιαπωνία αναθεωρεί το άρθρο 9 και νομιμοποιεί τη χρήση βίας στον στόλο της

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας τείνει να επιτρέψει τη χρήση βίας από περιπολικά σκάφη των δυνάμεων αυτοάμυνάς της για την προστασία των ιαπωνικών εμπορικών σκαφών στα ύδατα της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα των εθνικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, η κυβερνητική γνώμη είναι ότι η επίθεση από τρίτο σκάφος εναντίον ιαπωνικού εμπορικού πλοίου με άμεση παρουσία ιαπωνικού περιπολικού πλοίου, δικαιολογεί την χρήση βίας από το τελευταίο.

Συγκεκριμένα αυτή η πράξη δεν παραβιάζει το άρθρο 9 του συντάγματος που απαγορεύει στο Τόκιο να χρησιμοποιεί βία για τη διευθέτηση διεθνών συγκρούσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Ιούνιο, ένα δεξαμενόπλοιο μιας ιαπωνικής θυγατρικής επιτέθηκε στα ύδατα της Μέσης Ανατολής, το οποίο ώθησε το Τόκιο να επανεξετάσει το άρθρο 9 και να σκεφτεί να στείλει περιπολικά που θα τα συνοδεύουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.